Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@23:16:43 GMT

نیازمند متخصص در حوزه مبانی سلفی و تکفیری هستیم

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۰۴۰۵۹

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام مهدی فرمانیان، رئیس دانشکده مذاهب دانشگاه ادیان و مذاهب قم در همایش همایش افراط‌گرایی و تکفیر در جهان اسلام که امروز، 11 آبان ماه با حضور اساتید بین‌المللی و کشوری، در مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت مشهد برگزار شد، به بیان مبانی افراط‌گرایی و تکفیر در جهان اسلام پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه ما امروز در جهان اسلام یک میلیارد و 500 ملیون مسلمان داریم، اظهار کرد: امروز یک فقه و جریان جدیدی با نام فقه سلفی به وجود آمده است که آن‌ها طبق تعالیم ابن تیمیه می‌گویند تقلید از مذاهب چهارگانه، بدعت است و باید خودتان به سراغ کتاب و سنت بروید و مجتهد مطلق شوید.
حجت‌الاسلام فرمانیان خطاب به حوزه علمیه مشهد بیان کرد: ما 500 متلکم می‌خواهیم که سلفی‌ها، وهابی‌ها و تکفیری‌ها را بشناسند و بتوانند عقایدشان را نقد کنند.
وی تصریح کرد: من به صراحت می‌گویم در ایران، متخصص در این حوزه نداریم و حداقل 20 نفر متخصص زبان اردو و 30 نفر زبان آسیای میانه و متخخصص به کلام سلفی و... می‌خواهیم؛ این نیاز در حوزه علمیه مطرح است.
رئیس دانشکده مذاهب دانشگاه ادیان و مذاهب قم، وهابیت را یکی از جریان‌های سلفی دانست و عنوان کرد: جریان دیگر آن است که طالبان، سپاه صحابه و ...، مولود آن هستند.
حجت‌الاسلام فرمانیان اذعان کرد: این طیف غیر از وهابیت است و با وهابیت دعوا دارند و علیه هم کتاب می‌نویسند؛ دیوبندی‌ها تکفیری نیستند ولی نگاه افراطی به شیعه دارند و بر ما لازم است که ایشان و راهبردهایشان را بشناسیم.
وی ادامه داد: اخوان‌المسلمین، جریان دیگری است که در جهان اسلام، 100 میلیون نفر طرفدار دارد، بیشتر شافعی‌ها، جزو اخوان‌اند؛ آنان هرچند تکفیری نیستند ولی به دنبال تشکیل حکومت بوده و قدرت طلب هستند و اگر مانعی بر سر نیل به قدرت‌شان باشد، سخت می ایستند.
رئیس دانشکده مذاهب دانشگاه ادیان و مذاهب قم جریان دیگر را سلفی‌های جهادی عنوان کرد و افزود: از دل این جریان، القاعده و داعش و ... بیرون آمدند.
وی با اشاره به شبکه‌های ماهواره‌ای تکفیری همچون شبکه اهل‌بیت(ع) که چندی پیش به تعطیلی کشیده شد، عنوان کرد: امروز حدود ۶۰ شبکه ماهواره‌ای علیه شیعه فعالیت می‌کنند که تهدیدی بسیار جدی محسوب می‌شود.
حجت‌الاسلام فرمانیان افزود: شاید بتوان با ایجاد ۱۰۰ شبکه ماهواره‌ای با سرمایه‌ای کلان که حدود ۱۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود، به منظور تبلیغ و معرفی اسلام اعتدالی این تهدید را به فرصت تبدیل کرد اما متأسفانه امروز افرادی که بتوانند در این شبکه‌ها سخن بگویند، کم داریم.
رئیس دانشکده مذاهب دانشگاه ادیان و مذاهب قم ادامه داد: ما نمی‌توانیم با گروه‌های مختلف سلفی‌های جهادی به یک صورت رفتار کنیم، راهبردهای یکسانی داشته باشیم و یک نسخه واحد بپیچیم.
وی با اشاره به مجموعه فتواهای ابن تیمیه که یکی از مبانی افراطی تکفیری به شمار می‌رود، اضافه کرد: کسی نمی‌تواند ابن‌تیمیه را مطالعه کند و به نقد وهابیت بپردازد زیرا امروز وهابیت نسخه‌های جدیدی از ابن‌تیمیه را ایجاد کرده و برای نقد این گروه باید ابتدا آن را به درستی بشناسیم و جواب‌های صحیح و مناسبی برای آن بیابیم؛ متاسفانه امروز اشخاصی که با شبهات تکفیری آشنایی داشته باشند، کم داریم.
رئیس دانشکده مذاهب دانشگاه ادیان و مذاهب قم از برگزاری دوره‌هایی تحت عنوان جریان‌شناسی سلفی‌گری و تدوین ۱۱ کتاب در قم خبر داد و گفت: تولید لوح‌های فشرده با عنوان جریان‌شناسی سلفی معاصر و چهار کتابچه با نام جریان‌شناسی تکفیری در بخش‌های وهابیت، طالبان، القاعده و داعش از دیگر فعالیت‌های ما به شمار می‌رود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی خورد

به گزارش خبرنگار مهر، سی و یکمین مراسم تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری صبح امروز با حضور محمد علی علی زلفی گل، برخی از معاونان این وزارتخانه و تعدادی از روسای دانشگاه ها در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با تبریک روز معلم گفت: این باور قطعی است که اگر بناست کشور حرکت رو به جلو داشته باشد با تکریم استاد و دانشمند رقم‌ می‌خورد.

وی ادامه داد: افتخارات امروز در کشور و بازدارندگی که ایجاد شده همه محصول تلاش دانشمندان و معلمان کشور بوده است.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها با بیان این‌مطلب که بزرگ مدافع جریان علمی کشور مقام معظم رهبری بودند، افزود: جریان مداوم حمایت از علم در کشور توسط مقام معظم رهبری در تمام فراز و فرودها وجود داشت. ‌

وی با اشاره به وعده صادق افزود: اگر جریان علمی کشور در کنار جریان دفاعی نبود این بازدارندگی رقم نمی خورد این موضوع نشان داد اگر دانشگاه قوی باشد جریان اقتصادی هم در برابر آن تسلیم‌ می شود. همان طور که شاهد بودیم جریان اقتصادی در برابر جریان دفاعی تسلیم شد.

وی تاکید کرد: باید در حوزه های مختلف به جریان دانش توجه شود.

کد خبر 6092950 زهرا سیفی

دیگر خبرها

  • ایران قوی نیازمند معلم قوی است
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • (ویدئو) سلفی و سقوط وحشتناک با پاراموتور!
  • طنز امروز باید به استاندارد طنز گل‌آقا برسد/ما در جریان کاستی‌های حوزه طنز هستیم و برای جبران آن تلاش می‌کنیم
  • شهید مطهری طلایه دار مبانی فکری انقلاب اسلامی بود
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی خورد
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • امسال و سال آینده رزن ورودی بهورز خوبی خواهد داشت
  • ببینید | سلفی هنگام سقوط وحشتناک با پاراموتور!